Nieuws 

Update 24 juni 2022

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:

  • meer tijd hebben voor onze patiënten;
  • minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
  • betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
  • dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdag 1 juli 2022 vindt er een landelijke manifestatie plaats op het Malieveld in Den Haag waar veel huisartsen en praktijkmedewerkers naar toe zullen gaan. Onze praktijk is daarom die dag vanaf 12:00 gesloten en alleen telefonisch bereikbaar voor spoed. Op die vrijdagmiddag is er dus geen spreekuur en doet de praktijk alleen de spoedzorg. Vanaf 17:00 wordt de spoedzorg, zoals gebruikelijk, overgenomen door de Huisartsenpost Gelderse Vallei.

Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.

BEELDBELLEN

Update 1 januari 2021

Wij kunnen u de mogelijkheid van beeldbellen aanbieden naast het telefonisch consult. Dit zal niet in alle gevallen mogelijk zijn, daarom zal de behandelaar dat eerst met u overleggen. Indien u daarmee instemt kan de behandelaar het beeldbellen starten. U kunt beeldbellen via uw smartphone of via uw computer (met camera en microfoon). Hiervoor wordt WeSeeDo gebruikt. U ontvangt van de behandelaar een email met daarin uitleg en een link om het gesprek te starten. Voor WeSeeDo is het niet nodig om een app, een programma of andere software te downloaden.

Beste Edenaar,

Met spijt moeten wij U mededelen dat ook wij gaan sluiten voor nieuwe patiënten. Om de zorg die de groei in Ede van ons vraagt ook op de juiste manier te kunnen blijven bieden, met genoeg tijd en aandacht voor de patiënt, zijn wij genoodzaakt deze keuze te maken.

Als je als Edenaar geen huisarts kunt vinden, heeft je zorgverzekeraar een inspanningsplicht om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot huisartsenzorg. Zij weten welke huisartsen nog open zijn voor nieuwe patiënten. Wij adviseren U dan ook met Uw zorgverzekeraar contact op te nemen.

In geval van een spoedsituatie, kunt U zich als passant melden bij een willekeurige huisartsenpraktijk in Ede. Zij zijn dan, na triage, verplicht U medische zorg te bieden. Buiten de openingstijden van de huisartsenpraktijken, kunt U contact opnemen met de huisartsenpost Ede.

Hartelijke groeten,

Maaike Michon, huisarts/praktijkhouder

Update 10 maart 2022

In onze wachtruimte is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. In onze praktijk hebben wij het dragen van een mondkapje door patiënten niet verplicht gesteld. U mag er voor kiezen wel een mondkapje te dragen.

We willen u vragen eerst te bellen voor een afspraak en niet zonder afspraak de praktijk in te lopen. Bent u in afwachting van een corona test of bent u in isolatie / quarantaine dan verzoeken wij u niet naar de praktijk te komen. Heeft u al een afspraak staan? Bel dan naar de praktijk om de afspraak te verplaatsen of om deze om te zetten in een telefonische afspraak (met of zonder beeld bellen).